top of page
לוגו שקוף.png

 

מפרידה לפריחה

 

  

קונספט

 

אישה שהתגרשה חלמה על זוגיות, אינטימיות, משפחתיות והורות משותפת.

בחוויית הגירושים יש אובדן של כמה ערכים ומבנים פנימיים – אבדן האמון בבן הזוג, אובדן האמון ביכולת האישית להתחבר לאדם אחר באינטימיות יציבה, עירעור מבנה המשפחה כמבנה מגן ותומך, קשיים להמשיך הורות משותפת, ירידה ופחד לגבי הביטחון הקיומי כלכלי.

 

אישה שהתגרשה היא אישה שחווה כמה אובדנים אישיים בבת אחת, כשחלק גדול מתחושת האובדן מלווה בתחושת אשמה וכישלון.

אישה זו מתמודדת עם דברים אחרים מאשר אם חד הורית שהחליטה להביא ילדים לעולם בכוחות עצמה בלבד, שונה מאלמנה, או מרווקה שעוד לא הקימה משפחה.

 

מעבר לכאב והקשיים שהאישה חווה, היא נדרשת להתגייס לשיקום ילדיה שאיבדו את שלמות התא המשפחתי שלהם.

כל ילד מגיב על פי דרכו, ואופן השיקום והזמן הנדרש לו מחייבים את האם להיות בקשב, בגמישות וביכולת להזין ולחזק את ילדיה במישורים הפיסיים, רגשיים ורוחניים. התהליך שהיא עוברת עם עצמה משפיע באופן ישיר על הילדים, והיא נדרשת בזמן הזה לריכוז, מיקוד ובטחון בדרך-כל זאת כדי לייצר עבורם תפיסת עולם אופטימית ובוטחת לגבי ערכי זוגיות ומשפחה לחייהם העתידים לבוא.

לרוב מביא הפירוד גם לירידה במעמדה הכלכלי של האישה, והיא נדרשת להתמודד לבדה עם מציאות חייה ולהביא פתרונות כלכליים חדשים לייצוב מצבה ומצב ילדיה. 

 

קונספט הסדנה "מפרידה לפריחה" מתייחס לכל הגורמים הללו כאל רצף הכרחי, הדורש כוחות נפש עצומים על מנת לעבד את כל הגורמים לכלל תפיסת עולם חדשה, מחזקת, איתנה, המאפשרת לאישה וילדיה, ובמידת האפשר בדרך עקיפה גם לאב, ליצור דרך חיים חדשה, מתוקנת, אופטימית- זו המחייה מחדש את ערכי הזוגיות, ההורות והמשפחה באופן יצירתי ובטוח.

בנוסף, הסדנה מאפשרת לאישה ליצור לעצמה מעמד כלכלי יציב, בטוח, המאפשר לה את הבסיס הנדרש ליציאה לחיים חדשים מעמדת חרות ובטחון עצמי.

 

 

 

 

נושאי המפגשים והעבודה

 

החלום ושברו- אלו אמונות הובילו את האישה לבחירה בבן הזוג, מה היו ציפיותיה מעצמה, ממנו, מהחיים המשותפים לעתיד.

 

התפכחות- התמודדות עם הפער שבין הרצוי למצוי, זיהוי ואיפיון עצמי, אומדן סיכונים אל מול סיכויים ובחירה במשבר כדרך להחלמה ובחירה מחודשת.

 

אובדן- יצירת מרחב רגשי הולם לחוויית האובדן האישי, שיתוף עמוק בחוויית האובדן של הילדים והמשפחה המורחבת.

חישוב מסלול מחדש- היכולת האישית לנתב בדרכים חדשות אל מטרות חדשות, או מטרות קיימות. התמודדות עם אובדן היש, מבנה גיאומטרי חדש של המשפחה, התמודדות רגשית אל מול בן הזוג, מאבקים, האצלה של הורות מסוג חדש כלפי הילדים, יצירת עמדה במעמד החברתי החדש, ניפוי וסינון קשרים, אמונות, ערכים שאינם תומכים והתחברות לאזורי תמיכה, התמודדות כלכלית.

 

התפתחות- הבנה כי כל משבר מבקש התקדמות אל ערך נעלה יותר, יציב וברור. התפתחות אישית לגבי התפיסה העצמית של האישה את הנשיות שלה, העצמאות האישית שלה, ההתפתחות שלה במישור העבודה והקריירה, היכולת שלה לספק לעצמה ולילדיה בית יציב וחם, הביטחון הקיומי שהיא נדרשת לו, והכישורים האישיים המבקשים לבוא לידי ביטוי.

 

שער לחיים חדשים- יצירת חזון לחיים חדשים על פי הלקחים הנלמדים מן ההתנסות הראשונית. הבנה עמוקה של מה שנכון ואפשר מתוך המציאות הקיימת לבנות מחדש, התמודדות עם מבנה גיאומטרי חדש של זוגיות, משפחתיות, הורות, עצמאות כלכלית והגשמה עצמית אישית בעבודה ובקריירה.

 

מורשת- כל אישה שהתגרשה והצליחה לשקם את חייה מחדש מעבירה מסר של אמון כלפי המערכת הזוגית, המשפחתית וההורית.

כל אישה שכזו מעבירה את מורשת התנסותה כחוכמה נשית אל ילדיה והסביבה החברתית בה היא חיה והיא תוכל להועיל לנשים הנאלצות לעבור מסלול דומה לשלה.

היא מאפשרת השראה, החלמה, אופטימיות ואמונה חזקה ש"אין שלם מלב שבור" וכעוף החול אפשר מכל שבר לקום בשנית לחיי רווחה רגשית וקיומית.

 

כלי העבודה

 

  • דיון תיאורטי כללי שיועבר על ידי המנחה בשיתוף הקבוצה, היוצר את המכנה המשותף באשר לתהליך אותו עוברות כל הנשים. ההתבוננות על התהליך מן הצד, ומאידך, הידיעה כי "אני לא לבד" יוצרת קבוצת תמיכה, מסירה מתחושת האשמה, ויוצרת ערך חדש של למידה לצורך התפתחות.

  • עבודה בזוגות על מקרה אישי בהתאם לנושא הנלמד בסדנה בליווי והנחיה. שימוש בצילומי משפחה, דמיון מודרך, ציור, וכתיבה

  • שיתוף של העבודה בזוגות, הכרת הסיפורים האישיים תוך כדי וקבלה של עצות מנחות להמשך דרך.

  • לקיחת מקרה אישי להדגמה בפני הקבוצה מתוך הנושא שאותו לומדת הקבוצה בשיעור. המנחה עוזרת לאישה לעבור את הדרך עד לפתרון ובכך מחזקת עי ההדגמה לאחרות איך הן יכולות להקיש מכך על חייהן.

  • יצירת קבוצת תמיכה מעבר למפגש בסדנה. 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page